+(4) 0724 355 662
+(4) 0348 439 370 / +(4) 0248 633 484
office@lacolibroker.ro

Articole si noutati

Cum si-au impartit asiguratorii piata RCA in primul semestru?

Primele brute subscrise pe piata RCA au crescut cu 33,22% in primul semestru din 2016 fata de aceeasi perioada din anul trecut, ajungand la aproape 2,1 miliarde de lei. De asemenea, se observa o concentrare semnificativa catre primii asiguratori din top, ajungandu-se la situatia in care primii 5 asiguratori sa cumuleze peste 80% din portofoliul de RCA din Romania.

cititi articolul complet »

Gradul de intermediere a ajuns la aproape 65% in primul semestru. Vezi clasamentul primilor 10 brokeri de asigurare

Valoarea totala a primelor intermediate de brokeri in prima jumatate a acestui an s-a cifrat la 3,01 miliarde de lei, in crestere nominala cu 20,04% fata de aceeasi perioada din 2015 (2,51 miliarde de lei), arata cifrele publicate de ASF. Pe linii de asigurare, cresterea volumului de prime intermediate a fost de 19,97% pe asigurari generale, respectiv de 22,9% pe asigurari de viata.

cititi articolul complet »

PAID: Doar o cincime dintre romani si-au asigurat locuintele

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) avertizeaza in privinta ratei reduse a asigurarilor obligatorii impotriva dezastrelor naturale incheiate de proprietarii romani, in contextul recentelor cutremure care au avut loc in Italia (Amatrice) si Romania.

cititi articolul complet »

OUG privind asigurarile RCA a fost adoptata. Tarifele vor fi plafonate timp de 6 luni la un nivel calculat de ASF. Vezi celelalte modificari

Guvernul a aprobat, pe 14 septembrie, Ordonanta de Urgenta care amendeaza cadrul normativ referitor la asigurarile de raspundere civila auto. Printre noutati, se numara faptul ca tarifele politelor RCA pentru firme si persoane fizice vor fi plafonate timp de 6 luni la un nivel calculat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara. Efectele ordonantei se vor produce de la data publicarii acesteia in Monitorul Oficial.

cititi articolul complet »

Piata asigurarilor din Romania

Primele brute subscrise pe piata asigurarilor in primul trimestru al acestui an au totalizat 2,43 miliarde de lei, in crestere cu 9,16% fata de aceeasi perioada din 2015. In acelasi timp, au avut loc schimbari in clasamentul companiilor, ASIROM devenind liderul pietei dupa ce a urcat trei pozitii fata de finele anului trecut.

cititi articolul complet »

ASF deschide procedura de redresare financiara pe baza de plan la CITY Insurance

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan la Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance S.A. Compania trebuie, in termen de 20 de zile, sa desemneze un auditor financiar si sa depuna la sediul ASF un plan de redresare financiara.

cititi articolul complet »

EUROINS Romania si-a marit capitalul social cu 135 milioane de lei

La finalul primul trimestru din 2016, EUROINS Romania a primit o marire de capital de la grupul EUROHOLD in valoare de 135 milioane de lei, completand astfel cei 70% din infuzia de capital initiata in octombrie 2015 in cadrul unui program de marire de capital ce va fi finalizat in aprilie, a transmis compania.

cititi articolul complet »

New York-ul nu este opera oamenilor, ci a asiguratorilor...

Fara asigurari, n-ar exista zgaraie-nori, deoarece nici un muncitor n-ar accepta sa lucreze la o asemenea inaltime, riscand sa faca un plonjon mortal si sa-si lase familia in mizerie; fara asigurari, nici un capitalist nu ar investi milioane pentru a construi astfel de cladiri, pe care un singur muc de tigara le-ar putea transforma in scrum; fara asigurari, nimeni nu ar circula cu automobilul pe strazi. Chiar cu un Ford, un bun sofer este constient de faptul ca in fiecare clipa risca sa dea peste un pieton.

cititi articolul complet »

Doar CASCO si RCA? Asigurari "inedite" pentru romanii "sofisticati"

Desi suntem tentati sa credem ca romanii isi asigura, de obicei, doar masina si casa, exista insa o anumita categorie de clienti ai companiilor de asigurari care opteaza pentru polite mai speciale, pentru diferite situatii, cu unele riscuri, de multe ori, chiar inedite. Un tip de asigurare incheiat de INSIA Europe Broker de asigurare este cel "hole in one" oferit de un asigurator de nisa de la Londra si cumparat de organizatorii unui turneu de golf.

cititi articolul complet »

Groupama Asigurari a incheiat 2015 cu prime brute subscrise in crestere cu 13%

Groupama Asigurari a incheiat anul trecut cu prime brute subscrise in valoare de 805 milioane lei, in crestere cu 13% fata de anul precedent, in timp ce profitul pe standarde IFRS a ajuns la 23 milioane lei, se arata intr-un comunicat de luni al companiei. Pentru 2016, asiguratorul si-a propus o crestere a veniturilor de 5% si un profit de 27 milioane de lei, prin consolidarea pozi?iei pe liniile CASCO, asigurari de locuinta si Property si o atentie sporita acordata segmentului asigurarilor de persoane.

cititi articolul complet »

Consolidare si reasezare pe piata de brokeraj

Pe piata de brokeraj din Romania au ramas aproximativ 300 de jucatori care s-au conformat cerintelor legislative, acestia generand peste 90% din volumul total de prime intermediate. Astfel, au disparut brokerii care nu aveau activitate si brokerii mici, care si-au desfasurat activitatea sub umbrela unor brokeri mai mari.

cititi articolul complet »

Brokerii au generat aproape 60% din piata de asigurari in 2015. Topul intermediarilor

La finele anului 2015, primele intermediate de brokerii de asigurare au fost in cuantum de 5,2 miliarde de lei, in crestere cu 14,31% fata de anul precedent, reprezentand 59,48% din primele brute subscrise de asiguratori (fata de 56,31% in 2014), potrivit analizei Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

cititi articolul complet »

Schimbare de lider pe linia asigurarilor generale

Segmentul asigurarilor generale, cel care genereaza 79,28% din totalul pietei locale de profil, a cunoscut o crestere de 7,57% anul trecut fata de 2014, conform rezultatelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Totodata, noul lider al segmentului a devenit OMNIASIG, companie detinuta de grupul austriac VIG, detronand ALLIANZ-TIRIAC.

cititi articolul complet »

Consiliul Concurentei: Foarte putini asigurati RCA cunosc prevederile sistemului bonus-malus

Foarte putini asigurati RCA romani par sa cunoasca intr-adevar prevederile sistemului bonus-malus (B/M), lucru confirmat de numarul foarte scazut de cereri de transfer a clasei B/M pentru un autovehicul nou dobandit. Astfel, cererile de transfer a clasei B/M reprezinta mai putin de 1% din totalul inmatricularilor noi si al reinmatricularilor la nivelul anului 2014, se arata intr-un raport publicat de Consiliul Concurentei.

cititi articolul complet »