+(4) 0724 355 662
+(4) 0348 439 370 / +(4) 0248 633 484
office@lacolibroker.ro

Asigurarea auto facultativa de tip CASCO pentru vehicule înmatriculate în România, proprietate a persoanelor fizice sau juridice

Asigurarea CASCO este o asigurare facultativa, care protejeaza autovehicul asigurat de eventualele daune pe care acesta le poate suferi, indiferent daca proprietarul este responsabil sau nu de producerea acestora.

Riscuri asigurate:

A. Avarii provocate de:
  • calamitati naturale: ploaie torenţiala, grindina, inundaţie, furtuna, uragan, cutremur de pamânt, prabusire sau alunecare de teren, greutatea stratului de zapada sau de gheaţa, avalanse de zapada;
  • incendiu, trasnet, explozie;
  • accident rutier (loviri, ciocniri, izbiri cu alte vehicule) din culpa exclusiva a unor terte persoane aflate în afara autovehiculului asigurat, identificate si care au încheiata o asigurare obligatorie de raspundere civila auto, valabila la data producerii prejudiciului.

B. Avarii provocate de ciocniri, loviri, izbiri, zgârieri, caderi, caderi de corpuri pe autovehicul, derapari, rasturnari.
Se acorda despagubiri pentru: ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule sau cu orice alte corpuri mobile sau imobile aflte în afara autovehiculului asigurat, zgârieri, caderi (caderi de corpuri pe autovehicul, cadere în prapastie, cadere în apa cu prilejul transbordarii, cadere din cauza ruperii podului etc), derapari, rasturnari.

C. Furt (furtul autovehiculului sau al unor parţi componente ori piese ale acestuia), precum si avarii produse acestuia ca urmare a furtului sau a tentativei de furt.

D. Vandalism, riscuri civile, avarii autori necunoscuti.

E. Cheltuielile efectuate pentru conservarea si limitarea daunelor, daunele produse autovehiculului asigurat, cauzate de masurile luate în timpul producerii riscurilor asigurate, pentru salvarea autovehiculului, asistenta rutiera de baza (cheltuieli de transport, salvare si parcare ale autovehiculului), etc.

Se mai pot acorda, cu plata unei prime suplimentare, clauze suplimentare:
1. Clauza privind acoperirea daunelor produse exclusiv elementelor vitrate;
2. Clauza privind acoperirea daunelor produse exclusiv jantelor si anvelopelor;
3. Clauza privind acoperirea daunelor produse de aspirarea apei la motor;
4. Clauza privind acoperirea daunelor produse în afara drumurilor publice;